U organizaciji Udruge S.O.S. telefon i udruga okupljenih oko inicijative za potpisivanje Povelje o suradnji Grada Virovitice i nevladinog sektora u Virovitici je obilježen 05.12. Međunarodni dan volontera. Međunarodni dan Volontera, 5. prosinca proglasila je Generalna skupština UN-a 1985. godine. Povodom tog dana u cijelom svijetu organiziraju se razne aktivnosti …

U organizaciji Udruge S.O.S. telefon i udruga okupljenih oko inicijative za potpisivanje Povelje o suradnji Grada Virovitice i nevladinog sektora u Virovitici je obilježen 05.12. Međunarodni dan volontera. Međunarodni dan Volontera, 5. prosinca proglasila je Generalna skupština UN-a 1985. godine. Povodom tog dana u cijelom svijetu organiziraju se razne aktivnosti i manifestacije kojima se želi usmjeriti pozornost na važnost volonterstva u razvoju društva.

Međunarodni dan volontera pruža jedinstvenu priliku da volonterske organizacije i pojedinci-volonteri približe široj javnosti svoj rad i doprinos društvu na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini. Ulična akcija u Virovitici provedena je pod sloganom „Vidim –> djelujem –> mijenjam“. Slogan je izabran u skladu sa ulogom volontera i civilnog društva a to je uočavanje problema te djelovanje u pravcu postizanja pozitivne promjene. Podjelom olovaka sa tim sloganom namjera nam je potaknuti građane na sudjelovanje u rješavanju uočenih potreba u zajednici kroz njihov osobni doprinos.

Poruka je to građanima našeg grada da oni mogu djelovati i pokretati promjene u društvu ne čekajući da netko drugi donosi rješenja bez njihovog doprinosa i sudjelovanja. Akcija je protekla u dobrom raspoloženju a brojni prolaznici koji su posjetili naš štand su izuzetno pozitivno reagirali na akciju potičući nas da i u buduće organiziramo slična događanja. Aktivnost je održana uz financijsku podršku Zaklade za razvoj lokalne zajednice „Slagalica“ a u sklopu projekta „Inicijativa za donošenje Povelje o suradnji Grada Virovitice i nevladinog sektora“.

no images were found