za-web-1Policijska postaja Virovitica je, u partnerstvu s udrugom S.O.S. Virovitica, 8.12.2016. organizirala uličnu akciju podjele promotivnih materijala. Akcija je održana u sklopu obilježavanja 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama, koji se svake godine obilježavaju u periodu od 25.11. (Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama) i 10.12. (Međunarodni dan ljudskih prava).

za-web-2Policijska postaja Virovitica je, u partnerstvu s udrugom S.O.S. Virovitica, 8.12.2016. organizirala uličnu akciju podjele promotivnih materijala. Akcija je održana u sklopu obilježavanja 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama, koji se svake godine obilježavaju u periodu od 25.11. (Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama) i 10.12. (Međunarodni dan ljudskih prava).

Akcija je održana ispred Gradske knjižnice i čitaonice u Virovitici u periodu od 10 do 12 sati. Tom prigodom građanima su podijeljeni promotivni materijali te su im je pruženo više informacija o problematici nasilja nad ženama, kao i načinima i mehanizmima zaštite žrtava nasilja te prevencije nasilja općenito a posebice nasilja nad ženama i nasilja u obitelji.

16 dana aktivizma globalna je kampanja protiv nasilja nad ženama kojom se nastoji osvijestiti šira javnost o problematici nasilja, a posebice rodno uvjetovanog, iskazati solidarnost prema svim ženama žrtvama nasilja širom svijeta te ukazati na  važnost uključivanja relevantnih dionika na svim razinama radi dosljedne implementacije mehanizama u sprječavanju nasilja nad ženama kao jednog od oblika kršenja ljudskih prava. Globalna kampanja protiv nasilja nad ženama obilježava se različitim aktivnostima u preko 100 svjetskih država u čiju provedbu je uključeno preko 2000 organizacija.