Udruga S.O.S. Virovitica sudjelovala je 04.07.2018. godine na konferenciji projekta ”Jačanje učinkovitosti sustava za podršku žrtvama i svjedocima u Republici Hrvatskoj”. Na konferenciji se održalo i oblježavanje 10. godišnjice rada Odjela za podršku žrtvama i svjedocima osnovanih na županijskim sudovima u Osijeku, Vukovaru, Zadru i Zagrebu.

Udruga S.O.S. Virovitica sudjelovala je 04.07.2018. godine na konferenciji projekta ”Jačanje učinkovitosti sustava za podršku žrtvama i svjedocima u Republici Hrvatskoj”. Svrha projekta bila je doprinijeti unaprjeđenju sustava podrške žrtvama i svjedocima u Republici kroz sustavnu edukaciju i osiguranje razvoja kompetencija i vještina službenika za podršku, te podizanje svijesti javnosti putem promotivnih materijala o dostupnim pravima i načinima  njihova ostvarenja, s posebnim naglaskom na žrtve i svjedoke.

Konferencija projekta iskorištena je i za obilježavanje 10. godišnjice rada Odjela za podršku žrtvama i svjedocima osnovanih na županijskim sudovima u Osijeku, Vukovaru, Zadru i Zagrebu i susret svih onih koji su doprinijeli radu odjela za podršku i razvoju sustava podrške žrtvama i svjedocima u Republici Hrvatskoj.