U četvrtak, 4. listopada, u vremenu od 10 do 12 sati na Trgu svetog Josipa u Slatini udruga S.O.S. Virovitica održala je javnu akciju povodom provođenja nacionalne kampanje u sklopu trogodišnjeg programa „Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela“.

U četvrtak, 4. listopada, u vremenu od 10 do 12 sati na Trgu svetog Josipa u Slatini udruga S.O.S. Virovitica održala je javnu akciju povodom provođenja nacionalne kampanje u sklopu trogodišnjeg programa „Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela“. Program financira Ministarstvo pravosuđa, a započeo je 2. siječnja ove godine. Nastao je, kako navode u Ministarstvu, s ciljem osnivanja i financiranja „aktivnosti partnerske mreže organizacija za podršku i pomoć žrtvama i svjedocima u županijama u kojima nisu osnovani odjeli za podršku žrtvama i svjedocima“.

Ovom javnom akcijom završena je kampanja na području Virovitičko-podravske županije koja je započela javnom akcijom u Virovitici 2. listopada i okruglim stolom održanim 3. listopada na kojemu je nazočila i voditeljica Odjela za razvoj i koordinaciju sustava podrške žrtvama i svjedocima i međunarodnu suradnju pri Ministarstvu pravosuđa Republike Hrvatske Maida Pamuković.

Udruga S.O.S. Virovitica, kao jedna od jedanaest hrvatskih partnerskih organizacija civilnog društva programa, nastavlja s pružanjem besplatnih pravnih savjeta žrtvama i svjedocima kaznenih djela na području Virovitičko-podravske županije prije sudskoga procesa, tijekom trajanja procesa i nakon njega.  Obratiti nam se možete radnim danom od 8 do 16 sati na broj 033 721 500 ili putem e-maila sos.vt@email.t-com.hr.