rsz_ok_2015Dana 03.05.2016. godine u Muzeju Mimara u Zagrebu sudjelovali smo na predstavljanju priručnika Sustav upravljanja kvalitetom za organizacije civilnoga društva „OK 2015“. Priručnik je izradila Udruga za razvoj civilnoga društva „SMART“ uz potporu ključnih dionika Vladinog ureda za udruge i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva te radne skupine koju su činili predstavnici raznih organizacija civilnoga društva u Hrvatskoj.

rsz_ok_2015

Dana 03.05.2016. godine u Muzeju Mimara u Zagrebu sudjelovali smo na predstavljanju priručnika Sustav upravljanja kvalitetom za organizacije civilnoga društva „OK 2015“. Priručnik je izradila Udruga za razvoj civilnoga društva „SMART“ uz potporu ključnih dionika Vladinog ureda za udruge i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva te radne skupine koju su činili predstavnici raznih organizacija civilnoga društva u Hrvatskoj.

Na predstavljanju priručnika udruga S.O.S. Virovitica kao i ostali sudionici informirani su o tome što je Sustav upravljanja kvalitetom za organizacije civilnoga društva „OK 2015“, koja su njegova načela, kako ga primijeniti u organizaciji, opis procesa samoprocjene, područjima kvalitete te koji su daljnji koraci u razvoju sustava i podrške.

Sustav upravljanja kvalitetom „OK 2015“ potreban je svakoj organizaciji jer doprinosi ispunjavanju zakonskih obaveza, unaprjeđuje planiranje, organiziranost i komunikaciju,  koristan je kao pomoć u izvještavanju donatorima te doprinosi vjerodostojnosti stoga se preporučuje svakoj organizaciji da ga primjeni u svom radu.