web1

Sudjelovanjem na Danu škole ”Bartol Kašić” u Grubišnom Polju, 06.03.2015. Udruga S.O.S. Virovitica obilježila je zajedno s učenicima, nastavnim osobljem, vodstvom škole te gostujućim predavačima Dan škole. Školski projekt ”Širenje vidika na izvorima novih spoznaja” i ove godine popratila su zanimljiva predavanja školskih profesora/rica te predavača/ica iz raznih domena koji su svojim znanjem i iskustvom učenicima prenijeli informacije iz područja koja u nastavnim cjelinama nisu dovoljno zastupljena, a za koje su učenici iskazali interes. Predavanjima na teme iz područja zdravstva, policije, domovinskog rata, zapošljavanja, obrtništva, paranormalnog, teorija zavjera, Udruga se priključila s predavanjima na temu ”Ravnopravnosti i trgovanja ljudima”.web2

Sudjelovanjem na Danu škole ”Bartol Kašić” u Grubišnom Polju, 06.03.2015. Udruga S.O.S. Virovitica obilježila je zajedno s učenicima, nastavnim osobljem, vodstvom škole te gostujućim predavačima Dan škole. Školski projekt ”Širenje vidika na izvorima novih spoznaja” i ove godine popratila su zanimljiva predavanja školskih profesora/rica te predavača/ica iz raznih domena koji su svojim znanjem i iskustvom učenicima prenijeli informacije iz područja koja u nastavnim cjelinama nisu dovoljno zastupljena, a za koje su učenici iskazali interes. Predavanjima na teme iz područja zdravstva, policije, domovinskog rata, zapošljavanja, obrtništva, paranormalnog, teorija zavjera, Udruga se priključila s predavanjima na temu ”Ravnopravnosti i trgovanja ljudima”.

Učenici su se kroz predavanja Udruge mogli upoznati s načelima ravnopravnosti, rodno uvjetovanim nasiljem i posljedicama trgovine ljudima kao najgoreg oblika kršenja ljudskih prava i jednog od globalnog i sve raširenijeg problema u današnjem društvu. Predavanjem se nastojala povećati razina svijesti učenika o spomenutim područjima kako bi doprinijeli razvoju i uklanjanju predrasuda vezanih za rodnu ravnopravnost, a upućivanjem na nehumanost i okrutnost trgovine ljudima usmjeravat ih na mjere zaštite kojom se trgovina ljudima može spriječiti i zaustaviti.

Po završetku svakog predavanja, učenicima je na ispunjavanje predan evaluacijski upitnik u kojem su se mogli očitovati o zanimljivosti i korisnosti odslušanih tema. Evaluacijom upitnika zaključilo se kako su učenicima predavanja bila od velike koristi jer su putem njih usvojili nova znanja te su istaknuli važnost i potrebu za takvim vidom suradnje i u budućnosti.

Nakon predavanja uslijedila je prigodna školska predstava koju su osmislili profesori sa svojim učenicima te su pokazali svu raskoš talenata učenika Srednje škole ”Bartol Kašić”. Po završetku predstave započela je svečana školska sjednica na kojoj su gostima predavačima dodijeljene zahvalnice uz prigodne darove te je izražena želja za nastavkom uspješne suradnje i u narednim događajima kojima se doprinosi sveobuhvatnom razvoju i napretku učenika.