web1

Predstavnica udruge S.O.S. Virovitica sudjelovala je na treningu „Uloga centara za socijalnu skrb u području pružanja pomoći i podrške rodno uvjetovanog nasilja“ koji je organizirala Ženska soba u Termama Jezerčica 10. – 12.06.2014.web2

Predstavnica udruge S.O.S. Virovitica sudjelovala je na treningu „Uloga centara za socijalnu skrb u području pružanja pomoći i podrške rodno uvjetovanog nasilja“ koji je organizirala Ženska soba u Termama Jezerčica 10. – 12.06.2014.

Cilj treninga bio je razmjena iskustava u suzbijanju nasilja nad ženama te stvaranje neformalne mreže organizacija civilnog društva koje će raditi na lobiranju i zagovaranju za postizanje pozitivnih promjena u području zaštite prava žena žrtava nasilja.

Na treningu je sudjelovalo oko 20 predstavnica organizacija civilnog društva koje se bave ovom problematikom i tri predstavnice sustava socijalne skrbi. Prvi dan izlaganje je imala Maria Rosslhumer koordinatorica Women Against Violence Europe – Wave Network koja je kroz svoje izlaganje „Primjeri pozitivne prakse – uspješna suradnja civilnog sektora i nadležnih državnih institucija i tijela“ predstavila model i način pristupanja ovoj problematici u Austriji i pozitivan primjer suradnje i umreženosti institucija i organizacija civilnog društva.

Drugi dan sudionice su se imale priliku bolje upoznati s djelokrugom djelovanja sustava socijalne skrbi u RH koje je predstavila predsjednica Hrvatske udruge socijalnih radnika Štefica Karačić kroz izlaganje „Uloga i obveze centara za socijalnu skrb u području suzbijanja rodno uvjetovanog nasilja“. Pokrenuta je i rasprava o mogućnostima suradnje s centrima za socijalnu skrb, načinima rješavanja nezadovoljstva korisnika/ca i senzibilizaciji djelatnika centara.

Zadnji dan bio je posvećen razvoju medijske kampanje protiv nasilja nad ženama.