U prostorijama Društva multiple skleroze Virovitičko – podravske županije dana 14.07.2020.godine  održana je u radionica o pokretanju kampanje koja bi zajednicu senzibilizirala o potrebama te lošim uvjetima pristupa javnim ustanovama osobama s invaliditetom.

Moderatorice radionice su bile Mirna Šmit i Dijana Živaković, stručne suradnice Nacionalne zaklade za razvoj lokalne zajednice „Slagalica“.

Na radionici su sudjelovali predstavnici Udruge tjelesnih invalida Virovitičko – podravske županije, Udruge osoba s invaliditetom, SOS Virovitica i Društva multiple skleroze Virovitičko – podravske županije.

Cilj je svih udruga koje su sudjelovale na radionici pokrenuti kampanju kako bi se zajednica senzibilizirala za potrebe osoba s invaliditetom. Pripremne radnje za kampanju napravit će se tijekom ljeta. Pronaći će se što više partnera koji će pružiti djelatnu podršku, ali i uz pomoć donatora napraviti nešto konkretno, kako bi se poboljšao život osoba s invaliditetom.

Početkom rujna krenula bi kampanja putem medija, javnih nastupa u vrtićima, školama i na javnim prostorima, kako bi što širi krug ljudi bio upoznat s velikim problemima u svakodnevnom života osoba s invaliditetom.