Dana 28.05.2020.godine udruga  S.O.S. Virovitica sudjelovala je na on-line okruglom stolu ”Seksualno nasilje kao sastavni dio nasilja u obitelji” koji je organizirala Ženska Soba  iz Zagreba.

Cilj održavanja okruglog stola je otvaranje teme važnosti međusektorske suradnje u radu sa osobama koje su preživjele seksualno nasilje kao sastavni dio nasilja u obitelji, a jedna od uvodničarki, pored Maje Mamule, koordinatorice Ženske sobe, Lane Peto Kujundžić, sutkinje za mladež s Odjela za mlade Županijskog suda u zagrebu i Daniela Antunovića, predsjednika udruge za zaštitu obitelji U.Z.O.R. iz Rijeke te voditelj Županijskog tima za sprečavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji Primorsko-goranske županije bila je i predsjednica udruge S.O.S. Virovitica i voditeljica Županijskog tima za sprečavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji Virovitičko-podravske županije Desa Kolesarić, koja je istaknula važnost međuresornih timova, aktivnosti koje županijski tim provodi te s kojim se izazovima susreće.

Okrugli stol bio je namijenjen stručnim osobama koje rade na problematici  nasilja nad ženama, te organizacijama koji im pružaju direktnu pomoć i podršku, u cilju unaprjeđenja  daljnje suradnje i informiranosti o ovoj specifičnoj problematici, o kojoj se rijetko govori, a sudjelovali su predstavnice/i županijskih timova za sprečavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji, državnih institucija i tijela, organizacija civilnoga društva, stručne javnosti te druge zainteresirane osobe.