web1Udruga S. O. S. Virovitica je predavanjima na temu ”Trgovanje ljudima” i ”Rodna ravnopravnost” učenike upoznala s opasnostima i posljedicama trgovine ljudima kao jednog od rastućeg problema današnjice te  kroz načela rodne ravnopravnosti koja je krucijalni element za izgradnju tolerantnog i ravnopravnog društva.web2

Povodom Dana škole Bartola Kašića Grubišno Polje, Udruga S. O. S. Virovitica je i ove godine sudjelovala u njegovom obilježavanju, 14.03.2014.g. Pod motom ”Širenje vidika na izvorima novih spoznaja” učenicima su se osim školskih profesora svojim predavanjima pridružili brojni predavači i predstavnici iz domena zdravstva, policije, domovinskog rata, zapošljavanja, obrtništva, mikrobiologije, religije i civilnog društva.

Udruga S. O. S. Virovitica je predavanjima na temu ”Trgovanje ljudima” i ”Rodna ravnopravnost” učenike upoznala s opasnostima i posljedicama trgovine ljudima kao jednog od rastućeg problema današnjice te  kroz načela rodne ravnopravnosti koja je krucijalni element za izgradnju tolerantnog i ravnopravnog društva. Interaktivnim pristupom izlaganja učenici su se uključili i animirali te su im se približile ozbiljne i osjetljive teme.  Učenici su na predavanjima imali priliku čuti razne informacije, a postavljenim pitanjima mogli su riješiti nedoumice vezane uz navedene teme.

 Nakon svakog predavanja učenicima je na ispunjavanje dan evaluacijski upitnik u kojem su se mogli izjasniti o odslušanim temama. Zaključci polučenog upitnika više su nego zadovoljavajući u pogledu svih predavača i predavanja pa se time konkretizirala potreba za sličnim izlaganjima i ubuduće.

Poslije predavanja uslijedila je školska predstava na kojoj su se svojim izvedbama iskazali učenici srednje škole, a po završetku predstave započela je svečana školska sjednica na kojoj smo se zahvalili ravnatelju škole, Jozi Matoševiću, na pozivu i iskazali nadu kako će se suradnja škole i Udruge nastaviti i u narednim godinama.