Dana 20. Svibnja 2019. godine zaposlenice S.O.S Virovitica sudjelovale su na nacionalnoj konferenciji „Važnost umrežavanja i standardizacije u postupanju svih pružatelja podrške žrtvama i svjedocima kaznenih djela i prekršaja“ koja se je održala u Zagrebu u Ministarstvu pravosuđa u organizaciji Victim Support Europe i Udruge za podršku žrtvama i svjedocima.


Dana 20. Svibnja 2019. godine zaposlenice S.O.S Virovitica sudjelovale su na nacionalnoj konferenciji „Važnost umrežavanja i standardizacije u postupanju svih pružatelja podrške žrtvama i svjedocima kaznenih djela i prekršaja“ koja se održavala u Zagrebu u Ministarstvu pravosuđa u organizaciji Victim Support Europe i Udruge za podršku žrtvama i svjedocima.

Na samom početku prisutnima su se obratili predstavnici Ministarstva pravosuđa RH , Udruga za podršku žrtvama i svjedocima i zamjenica direktora Victim Support Europe.

Na konferenciji smo imali prilike saznati tko su i kako djeluju nacionalne mreže za podršku žrtvama i svjedocima, poput Rete Dafne Italia, RIKU iz Finske i France Victimes iz Francuske. Predstavljen je bio rad, dosadašnja postignuća, izazovi, prepreke i rezultati prve godine provedbe programa“ Mreža podrške i suradnje za žrtve  i svjedoke kaznenih djela“  .

Na samom kraju konferencije bilo je govora o  važnosti nacionalne i regionalne suradnje kao i o važnosti standardizacije rada organizacija za podršku žrtvama te o mogućim modelima standardizacije rada organizacija u Hrvatskoj.