Dana  02. i 03. 10. 2019. godine Udruga S.O.S. Virovitica sudjelovala je na 4.partnerskom i intervizijskom sastanku u sklopu programa „Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela“ koji se je održao u Hotelu „Academia“ u Zagrebu.

Prvog dana sastanka dogovorili smo aktivnosti provedbe programa za 3. godinu te smo  iznijeli svoja zadovoljstva i kritike samom provedbom  i promišljali smo  kako unaprijediti postojeće usluge, a sve s ciljem što kvalitetnijeg pružanja pomoći i podrške žrtvama i svjedocima/kinjama kaznenih djela.

Drugi dan smo analizirali slučajeve sa psihološkog i pravnog  aspekta, analizirali razna iskustva i probleme te smo na samom kraju razgovarali sa odvjetnikom Kristijanom Pelcom koji nam je bio na raspolaganju za sva pitanja i nedoumice.

Ženska soba – Centar za seksualna prava je nositeljica programa kojeg financijski podržava Ministarstvo pravosuđa Republike Hrvatske. Program se provodi u partnerstvu s 10 organizacija civilnog društva: Udruga za podršku žrtvama i svjedocima CESI – Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje, Ženska grupa Karlovac Korak- Odjel za razvoj i projekte, SOS Virovitica, Informativno pravni centar – IPC Centar za građanske inicijative Poreč; Delfin Zamir DEŠA – Dubrovnik; Udruga HERA Križevci – za zaštitu i promicanje ljudskih prava; Udruga ZvoniMir.