web1

U sklopu programa E-misija *, 18.05.2015. godine u prostoru Doma Hrvatske vojske u Virovitici, održana je radionica ”Svakog gosta festivalu nikad dosta”. Radionicu je vodio djelatnik Centra za civilne inicijativi iz Zagreba koji je sudionicima približio osnovne elemente organiziranja javnih događanja.web2

U sklopu programa E-misija *, 18.05.2015. godine u prostoru Doma Hrvatske vojske u Virovitici, održana je radionica ”Svakog gosta festivalu nikad dosta”. Radionicu je vodio djelatnik Centra za civilne inicijativi iz Zagreba koji je sudionicima približio osnovne elemente organiziranja javnih događanja.

Pregledom i osvrtom temeljnih čimbenika koji prethode organizaciji festivala i sličnih događaja, voditelj radionice je putem bogatog vlastitog iskustva sudionicima na radionici predočio segmente čije je ispunjavanje nužno kako bi rezultati organiziranje nekog događanja bili zadovoljavajući i uspješni. Radionicom su obuhvaćeni pripremni periodi organiziranja i planiranja događaja s jasnim ciljevima i vizijama, organizacijska struktura, prikupljanje sredstava te cjelokupno funkcioniranje sadržaja nekog događaja. Istaknuta je velika uloga i važnost volontera u organiziranju i provedbi raznih festivala i događaja, koji svojim nesebičnim motivima omogućuju kvalitetniju realizaciju događaja, a zauzvrat stječu nezaboravna iskustva i doživljaje. Također je naglašeno kako uspješno organiziranje nekog događaja uvelike ovisi o promociji i marketingu te je svakako nužno posvetiti pažnju vizualnom identitetu kao i oglašavanju kako bi se privukao i odazvao što veći broj ljudi, a time i organizirani događaj polučio uspjeh. Povezivanjem svih elemenata s kvalitetno razrađenim idejama i jasnim ciljevima te uz jaku organizacijsku strukturu moguće je započeti i stvoriti festivale, manifestacije kulturno-umjetničke događaje i sl., koji će s vremenom rasti, napredovati i predstavljati lokalnu zajednicu postajući dio turističke ponude nekog kraja.

*Program e-misija je dio cjelovitog Programa regionalnog razvoja civilnoga društva i lokalnih zajednica u Republici Hrvatskoj kojeg zajednički provode organizacije: Centar za civilne inicijative, IKS-Udruga za promicanje informatike, kulture i suživota, Savez za pravedno društvo i S.O.S. Virovitica u partnerstvu i uz financijsku podršku Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.