za web 1Radionica pod nazivom „Računovodstvo neprofitnih organizacija“ održana je 18.09.2014. godine u prostoru Obiteljskog centra Virovitica. Na radionici je sudjelovalo 20 predstavnika/ica organizacija civilnog društva s područja Virovitičko-podravske županije.  

za web 2Cilj radionice bio je proširiti znanje sudionika/ica o osnovama vođenja financija za neprofitne organizacije u skladu s Uredbom za izmjene i dopune Uredbe o računovodstvu neprofitnih organizacija.

Na radionici  su obrađene teme: RNO broj; blagajna (uplata, isplata, blagajnički izvještaj); putni nalozi; ugovori o djelu, autorski ugovori; dokumenti koje svaka udruga treba imati (popis opreme i sitnog inventara, označavanje opreme, knjiga deviznih oznaka, popis članova). Pored toga predstavljene su neke novine koje će donijeti novi Zakon o računovodstvu neprofitnih organizacija koji je trenutno u pripremi.

Radionica je organizirana u sklopu programa E-misija. Program E-misija je dio cjelovitog Programa regionalnog razvoja civilnog društva i lokalnih zajednica u Republici Hrvatskoj kojeg zajednički provode : Centar za civilne inicijative, IKS-Udruga za promicanje informatike, kulture i suživota, Savez za pravedno društvo i S.O.S. –savjetovanje, osnaživanje, suradnja; u partnerstvu i uz financijsku podršku Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.