web1

U subotu, 19.10., održana je radionica pod nazivom „Marginalizirane skupine i tržišno konkurentna proizvodnja“ namijenjena predstavnicima civilnog društva. Cilj radionice bio je proširiti znanje predstavnika organizacija civilnoga društva s područja Virovitičko-podravske županije o socijalnom poduzetništvu i samofinanciranju organizacija civilnoga društva.web2

 

U subotu, 19.10., održana je radionica pod nazivom „Marginalizirane skupine i tržišno konkurentna proizvodnja“ namijenjena predstavnicima civilnog društva. Cilj radionice bio je proširiti znanje predstavnika organizacija civilnoga društva s područja Virovitičko-podravske županije o socijalnom poduzetništvu i samofinanciranju organizacija civilnoga društva.

Radionicu su držali Mladen Djurkinjak koji je predstavio zakonodavni okvir vezan uz socijalno poduzetništvo i Marija Janković koja predstavila koncept socijalnog poduzetništva i dala praktične primjere iz prakse.

Radionica je organizirana u sklopu programa  E-misija  kojeg provode udruge Centar za civilne inicijative iz Zagreba, S.O.S. – savjetovanje, osnaživanje, suradnja iz Virovitice, IKS iz Petrinje,  i Savez za pravedno društvo iz Bjelovara.

E-misija je dio cjelovitog Programa regionalnog razvoja civilnoga društva i lokalnih zajednica u Republici Hrvatskoj kojeg zajednički provode organizacije: Centar za civilne inicijative, IKS-Udruga za promicanje informatike, kulture i suživota, Savez za pravedno društvo i S.O.S. – savjetovanje, osnaživanje, suradnja  u partnerstvu i uz  financijsku podršku Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.