web 1

U Velikoj gradskoj vijećnici Grada Orahovice, 22.04.2015. godine Zaklada Slagalica je u suradnji s programom e-misija predstavila kalendar natječaja za financiranje građanskih akcija i jednogodišnjih projekata udruga koji se provode u okviru proširenog Decentraliziranog modela financiranja razvoja civilnog društva u Republici Hrvatskoj.web 2

U Velikoj gradskoj vijećnici Grada Orahovice, 22.04.2015. godine Zaklada Slagalica je u suradnji s programom e-misija predstavila kalendar natječaja za financiranje građanskih akcija i jednogodišnjih projekata udruga koji se provode u okviru proširenog Decentraliziranog modela financiranja razvoja civilnog društva u Republici Hrvatskoj.

Predstavnici organizacija civilnog društva i lokalnih zajednica ovom prilikom su mogli saznati informacije o natječajima ministarstava i Zaklade koji su otvoreni i koji će u narednom razdoblju biti otvoreni za prijavitelje. Pregledom natječaja Zaklade Slagalice te Ministarstva socijalne politike i mladih i Ministarstva zdravlja, predočene su osnovne informacije o natječajima, natječajnoj dokumentaciji te kriterijima vezanima za prijavu na natječaje. Zaklada Slagalica predstavila je svoj dugogodišnji natječaj ”Naš doprinos zajednici” koji se odnosi na građanske inicijative i akcije u trajanju od 3 mjeseca, dok se natječaji Ministarstva politike i mladih i Ministarstva zdravlja odnose na projekte u trajanju od 12 mjeseci. Ministarstvo socijalne politike i mladih svojim natječajima nastoji doprinijeti smanjenju nasilja nad djecom i mladima, pružanju podrške obiteljima i promicanju i zaštiti prava djece te projektima namijenjenima mladima omogućit njihovo razvijanje putem različitog spektra aktivnosti. Natječaji Ministarstva zdravlja usmjereni su na zaštitu i očuvanje zdravlja, psihosocijalnu potporu oboljelima od malignih, zaraznih, rijetkih, kroničnih bolesti i unaprjeđenje zdravlja Roma te na suzbijanje svih vrsta ovisnosti.

Uz predstavljanje natječaja i natječajnih pravila, prisutnima se skrenula pažnja na učestale greške prilikom prijava te na smjernice koje je dobro pratiti i realizirati kako bi natječajne prijave bile što potpunije, a time i uspješnije.

Ispred udruge S.O.S. Virovitica predstavljen je program e-misija koji je dio cjelovitog Programa regionalnog razvoja civilnoga društva i lokalnih zajednica u RH i u kojem je S.O.S. Virovitica partnerska organizacija za Virovitičko-podravsku županiju.