web1U petak, 07. 03. 2014.g., u Velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije s početkom u 11 sati zaklada Slagalica kao provedbeno tijelo Ministarstva socijalne politike i mladih i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta za potrebe provedbe decentraliziranih natječaja predočila je predstavnicima udruga natječaje i informacije vezane za prijave na natječaje.web2

U petak, 07. 03. 2014.g., u Velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije s početkom u 11 sati zaklada Slagalica kao provedbeno tijelo Ministarstva socijalne politike i mladih i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta za potrebe provedbe decentraliziranih natječaja predočila je predstavnicima udruga natječaje i informacije vezane za prijave na natječaje. Predstavljeni natječaji su namijenjeni organizacijama koje su programski usmjerene za rad s djecom i/ili mladima te onima koji promoviraju i razvijaju volonterstvo, kao i udruge koje djeluju u području zaštite prava djece i podrške obitelji.

Potencijalnim prijaviteljima je ovom prigodom omogućen direktan uvid u pravila natječaja kao i u svu potrebnu dokumentaciju radi što bolje pripremljenosti projekata. Prezentirani su natječaji koje zajednički provode oba ministarstva kroz prioritetna područja – ”Prevencija nasilja nad djecom i mladima” , kojem je nadležno Ministarstvo socijalne politike i mladih i ”Prevencija vršnjačkog nasilja među djecom i mladima”, u nadležnosti Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta te natječaji za  financiranje programa lokalnih volonterskih centara i natječaji usmjereni podršci obitelji i promicanju i zaštiti prava djece.

Osim izlaganja predstavnika zaklade Slagalice, nazočnima je predstavljen i Program regionalnog razvoja civilnog društva i lokalnih zajednica u Republici Hrvatskoj E-misija. Program su predstavile Mirela Despotović  iz CCI-a (nositelja programa), koja je u svom izlaganju istaknula vrste razvojne podrške koje pružaju i Snežana Paripović ispred udruge S. O. S.-savjetovanje, osnaživanje i suradnja, ističući (partnerske organizacije na programu) koja je izložila pregled kontakt info točke za Virovitičko-podravsku županiju.

Za više informacija o Programu regionalnog razvoja civilnog društva i lokalnih zajednica u Republici Hrvatskoj E-misija posjetite www.e-misija.info.