U Velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije u Virovitici 24.09.2020. godine s početkom u 11.00 sati održana je početna konferencija na kojoj je predstavljen projekt ”Zaželi” kojeg provodi udruga S.O.S. Virovitica u partnerstvu sa Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – područni ured Virovitica i Centrom za socijalnu skrb Virovitica.

Projekt ukupne vrijednosti  928.659,79 kn financiran je iz sredstava Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Upravljačko tijelo projekta je Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, a posredničko tijelo razine 2 je Hrvatski zavod za zapošljavanje – Ured za financiranje i ugovaranje projekata Europske Unije.

Cilj projekta je osnaživanje pripadnica ciljane skupine, žena u nepovoljnom položaju kroz zapošljavanje i edukaciju te poboljšanje kvalitete života i smanjenje socijalne isključenosti starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju.

Projekt traje 18 mjeseci te će biti zaposleno 10 žena u svrhu potpore i podrške za 60 starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju. Za zaposlene žene će kroz projekt biti osigurano povećanje znanje i vještine kroz dodatno obrazovanje i osposobljavanje kako bi bile još konkurentnije na tržištu rada.