za web 1Udruga S.O.S. Virovitica je 06.07.2017. u Dnevnom boravku Crvenog Križa Virovitica organizirala predavanje o značajnosti potpisivanja raznih ugovora s naglaskom na ugovore o uzdržavanju koje je održala voditeljica pravnog savjetovališta Udruge dipl. iur. Ines Hečimović.

za web 2Udruga S.O.S. Virovitica je 06.07.2017. u Dnevnom boravku Crvenog Križa Virovitica organizirala predavanje o značajnosti potpisivanja raznih ugovora s naglaskom na ugovore o uzdržavanju koje je održala voditeljica pravnog savjetovališta Udruge dipl. iur. Ines Hečimović.

Građani/ke su informirani o pravnim segmentima potpisivanja različitih ugovora, a naglasak je stavljen na  ugovore o dosmrtnom/doživotnom uzdržavanju starijih osoba te im je pružena mogućnost  dodatnog informiranja  u  okviru pravnog savjetovališta Udruge ponedjeljkom od 17-19 sati na S.O.S. liniji 033/721-500. Starijim osobama potrebno je pružiti pravovaljanu informaciju o potrebnom oprezu prilikom različitih ugovaranja i potpisivanja  kako bi se zlouporabe istih svele na najmanju moguću razinu. Ovakvim aktivnostima pokušava se smanjiti socijalna isključenost osoba starije dobi i ukazati na važnost brige o starijim osobama te povećati razinu informiranosti, svijesti i znanja šire javnosti o dosmrtnom i doživotnom uzdržavanju.

Održano predavanje treće je u ciklusu predavanja koja se održavaju u sklopu projekta „Dobro je znati“ koji za opći cilj ima prevenciju socijalne isključenosti starijih osoba kroz povećanu informiranost o pravima i obvezama koje proizlaze iz ugovora o dosmrtnom i doživotnom uzdržavanju i smanjenje zlouporabe istih. Projekt provodi udruga S.O.S. Virovitica, a financira ga Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku