nasilje-nad-ženama-ilustracijaUdruga S.O.S. Virovitica, u partnerstvu s Povjerenstvom za ravnopravnost spolova Virovitičko-podravske županije organizira predavanje na temu „Usklađenost zakonodavstva Republike Hrvatske s Konvencijom Vijeća Europe o sprječavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji“ koje će se održati 24. studenog 2014. godine s početkom u 12 sati u prostorijama Obiteljskog centra Virovitica. teamwork-001

Udruga S.O.S. Virovitica, u partnerstvu s Povjerenstvom za ravnopravnost spolova Virovitičko-podravske županije organizira predavanje na temu „Usklađenost zakonodavstva Republike Hrvatske s Konvencijom Vijeća Europe o sprječavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji“ koje će se održati 24. studenog 2014. godine s početkom u 12 sati u prostorijama Obiteljskog centra Virovitica.

Predavačica će biti Branka Žigante Živković, sutkinja Visokog prekršajnog suda i predsjednica Nacionalnog tima za suzbijanje nasilja u obitelji.

Predavanje koje se održava u sklopu obilježavanja Međunarodnog dana nasilja nad ženama posvećeno je Konvenciji Vijeća Europe o sprječavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji, a cilj mu je jačanje kapaciteta predstavnika/ica institucija i nevladinih organizacija s područja Virovitičko-podravske županije kako bi bili uspješniji u radu na problematici nasilja nad ženama.