Radionica se organizira u sklopu programa e-misija, a održat će se u ponedjeljak, 27.05.2013. u Centru za socijalnu skrb Virovitica u vremenu od 13 do 17 sati.

Radionica se organizira u sklopu programa e-misija, a održat će se u ponedjeljak, 27.05.2013. u Centru za socijalnu skrb Virovitica u vremenu od 13 do 17 sati.

Cilj radionice je proširiti znanje predstavnika organizacija civilnog društva i ostalih dionika iz lokalne zajednice s područja Virovitičko-podravske  županije o osnovama vođenja financija za neprofitni sektor.

Na radionici će biti obrađivane sljedeće teme:

– RNO broj

– blagajna /uplata isplata, blagajnički izvještaj

– otvaranje i obrada putnih naloga, putnih računa, pokrivanje troškova putovanja za zaposlenike, članove udruge, volontere, honorarno zaposlene osobe, korištenje privatnog vozila u službene svrhe

– ugovori o djelu, autorski ugovori – kada koji ugovor, porezi i doprinosi po pojedinim ugovorima

– dokumenti koje svaka udruga treba imati: popis opreme i sitnog inventara (označavanje opreme), knjiga deviznih doznaka, popis članova.

Radionica je organizirana u sklopu programa  E-misija kojeg provode udruge Centar za civilne inicijative iz Zagreba, IKS iz Petrinje, S.O.S. telefon – Poziv u pomoć iz Virovitice i Savez za pravedno društvo iz Bjelovara.

Predavač na radionici će biti Mladen Djurkinjak iz Centra za civilne inicijative.

Sudjelovanje na radionici je besplatno.

Molimo Vas da svoj dolazak potvrdite  na e-mail:  sos@e-misija.info

Program e-misija je dio cjelovitog Programa regionalnog razvoja civilnoga društva i lokalnih zajednica u Republici Hrvatskoj kojeg zajednički provode organizacije: Centar za civilne inicijative, IKS-Udruga za promicanje informatike, kulture i suživota, Savez za pravedno društvo i S.O.S. telefon – Poziv u pomoć  u partnerstvu i uz financijsku podršku Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.