U sklopu programa e-misija*, 26.01.2016. godine u prostorijama Hotela Dukat u Orahovici na adresi  T1 radionica-orahrg sv. Križa 4 od 10.00-14.00 sati održati će se radionica ”Od ideje do projekta”, a od 14.30.-18.30 sati radionica pod nazivom ”Koraci u pokretanju zadruga za udruge”.zadruga

 

U sklopu programa e-misija*, 26.01.2016. godine u prostorijama Hotela Dukat u Orahovici na adresi Trg sv. Križa 4, od 10.00-14.00 sati održati će se radionica ”Od ideje do projekta”, a od 14.30.-18.30 sati radionica pod nazivom ”Koraci u pokretanju zadruga za udruge”.

Cilj radionica je proširiti znanja predstavnika/ca udruga s područja Virovitičko-podravske županije o osnovama pisanja projektnih prijedloga te elementima važnima za pokretanje zadruge. Radionicom ”Od ideje do projekta” obrađuju se metode pisanja projektnih prijedloga koji nisu usmjereni na europske fondove nego na domaće donatore, zaklade, tvrtke, banke, veleposlanstva u republici Hrvatskoj i sl. Tijekom radionice obuhvatiti će se struktura standardnog projektnog prijedloga, struktura proračuna, način komuniciranja s privatnim donatorima te definiranje ciljeva i plan aktivnosti projekta. Radionica ”Koraci u pokretanju zadruga za udruge” upoznat će sve zainteresirane s nužnostima potrebnima za osnivanje zadruge kao pravne forme koja omogućuje umrežavanje kompatibilnih udruga i osiguranje samo-održivosti u radu udruga pristupom tržištu kroz zadružno poslovanje.

Radionice će voditi djelatnici Centra za civilne inicijative.

Sudjelovanje na radionicama je besplatno, dok hrana, piće i putni troškovi nisu osigurani.

Molimo vas da svoje prijave pošaljete na e-mail adresu sos@e-misija.info ili se prijavite putem telefona na broj 033 721 500 najkasnije do 25.01.2016. godine u 12.00 sati.

*Program e-misija je dio cjelovitog Programa regionalnog razvoja civilnog društva i lokalnih zajednica u Republici Hrvatskoj kojeg zajednički provode organizacije: Centar za civilne inicijative, IKS-Udruga za promicanje informatike, kulture i suživota, Savez za pravedno društvo i S.O.S. – savjetovanje, osnaživanje, suradnja i uz financijsku podršku Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.