volonter maliJavnom akcijom u četvrtak 21.05.2015. godine u periodu od 10.00-12.00 sati na Trgu bana Josipa Jelačića (ispred Gradske knjižnice u čitaonice Virovitica) obilježit će se ovogodišnja manifestacija ”Hrvatska volontira” koja se održava od 18.-23.05.2015. godine diljem zemlje. volonter mali

Javnom akcijom u četvrtak 21.05.2015. godine u periodu od 10.00-12.00 sati na Trgu bana Josipa Jelačića (ispred Gradske knjižnice u čitaonice Virovitica) obilježit će se ovogodišnja manifestacija ”Hrvatska volontira” koja se održava od 18.-23.05.2015. godine diljem zemlje. Održavanjem manifestacije ”Hrvatska volontira” nastoji se cjelokupnu javnost podsjetiti na dobrobiti volontiranja te doprinos koji pojedinci volontiranjem donose zajednici i društvu. Udruga će se tim povodom pridružiti manifestaciji s dijeljenjem informacija i materijala kojima se promovira volonterstvo i volontiranje te poticanjem građana za uključivanje u volonterske aktivnosti.

Sudjelovanjima i obilježavanjima manifestacije ”Hrvatska volontira” Udruga nastavlja s aktivnim zalaganjem radi što brojnijeg uključivanja građana u volonterske aktivnosti kako bi svi zajedno doprinijeli razvoju zajednice i pozitivnim društvenim promjenama.

Pošto je zbog vremenskih uvjeta odgođena javna akcija obilježavanja Međunarodnog dana obitelji, organizirana u sklopu projekta ”Djeca svojih postupaka”* ovom prilikom će građani i šira javnost biti informirani i o odgovornom roditeljstvu i obitelji te će im biti podijeljeni promotivni materijali.

*Projekt ”Djeca svojih postupaka” provodi udruga S.O.S. Virovitica u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb Virovitica, a projekt financira Ministarstvo socijalne politike i mladih. Cilj projekta je izgradnja kulture nenasilja poticanjem pozitivnih oblika ponašanja kod djece i mladih i jačanje kompetencija za odgovorno roditeljstvo u Virovitičko-podravskoj županiji.