Udruga S.O.S. Virovitica kao partner projekta, dana 29. siječnja.2020. godine sudjelovala je na početnoj konferenciji projekta NOVA ZNANJA –NOVE PRILIKE u Vukovaru.

„Nova znanja-nove prilike“ je projekt koji traje 18 mjeseci  koji će se provoditi u 4 županije (Vukovarsko-srijemskoj, Osiječko-baranjskoj, Požeško-slavonskoj i Virovitičko-podravskoj županiji) s ciljem da doprinese povećanju zapošljivosti marginaliziranih skupina (nezaposlenih, uključujući i dugotrajno nezaposlene osobe) provedbom ciljanih edukacija i time ih potaknuti na ostanak u Republici Hrvatskoj s mogućnošću zapošljavanja u okviru rada udruga nositelja projekta i partnera.

Cilj projekta je osigurati bolju socijalnu uključenost i zapošljivost dugotrajno nezaposlenih osoba provedbom ciljanih edukacija a istovremeno jačati kapacitet stručnjaka koji rade sa dugotrajno nezaposlenima. Provedbom projekta osigurati će se izravan pristup ciljanih skupina dugotrajno nezaposlenih, da primjene stečena znanja u izradi i provedbi projekata financiranih iz EU fondova, unaprijediti njihove socijalne vještine, te osigurati njihov ravnopravniji pristup i položaj na tržištu rada.

Nositeljica projekta je Udruga žena Vukovar a partneri projekta su Centar za podršku i razvoj civilnog društva Delfin, Mirovna grupa Oaza Beli Manastir i S.O.S. – savjetovanje, osnaživanje, suradnja. Projekt je financiran sredstvima Europske unije u okviru Operativnog programa učinkoviti ljudski potencijal 2014.2020. iz sredstava Europskog socijalnog fonda u 100% iznosu.