web1

Uspješnom javom akcijom 26.06.2015. godine na Trgu kralja Tomislava obilježen je Međunarodni dan protiv zlouporabe droga. Obilježavanje je organizirala udruga S.O.S. Virovtica u suradnji s Dječjim vrtićem Cvrčak koji već 10 godinu aktivno sudjeluje u provedbi akcije.web2

Uspješnom javom akcijom 26.06.2015. godine na Trgu kralja Tomislava obilježen je Međunarodni dan protiv zlouporabe droga. Obilježavanje je organizirala udruga S.O.S. Virovtica u suradnji s Dječjim vrtićem Cvrčak koji već 10 godinu aktivno sudjeluje u provedbi akcije.

Maštovitim oslikavanjem pločnika i pisanjem poruka usmjerenih na štetnosti i posljedice zlouporabe droga, djeca iz Dječjeg vrtića Cvrčak uz prisutstvo svojih teta izrazila su negativne stavove o svim oblicima ovisnosti. Tim motivima mališani su odaslali svoja razmišljanja o drogama te utjecali na podizanje razine svijesti šire javnosti o problemu ovisnosti.

Prema podacima Ureda za suzbijanje zlouporabe droga, Virovitičko-podravska županija ne spada u županije s visokom stopom zlouporabe droga pa je stoga bitno i dalje nastavljati provoditi kvalitetne programe i javne akcije kojima se progovara o svim štetnostima i posljedicama zlouporabe droga i kojima se utječe na suzbijanje i prevenciju ovisnosti.

Tijekom godina Udruga je provodila brojne radionice za djecu i mlade vezane za podizanje samopouzdanja i odgovornog ponašanja s ciljem razvijanja kritičkog mišljenja kako bi se vlastitim snagama mogli oduprijeti iskušenjima vršnjaka i svojsvrsnih zamki u odrastanju.

Obilježavanje Međunarodnog dana protiv zlouporabe droga prilika je da se skrene pažnja javnosti na problematiku ovisnosti, na koju nije imuna niti jedna zajednica te je nužno kontinuirano i aktivno provoditi mjere prevencije i suzbijanja ovisnosti. Svojim angažmanom u obilježavanju Međunarodnog dana protiv zlouporabe droga mališani su uz svoje poruke o ovisnostima poručili svim građanima da se uključe u borbu suzbijanja zlouporabe droga kako bi omogučili njima, ali i budućim naraštajima, bezbrižno odrastanje u svijetu bez droga.

Kako je bilo na akciji možete vidjeti u galeriji slika na facebook profilu Udruge.