Dana 09. lipnja 2020. godine s početkom u 11 sati stručna suradnica udruge S.O.S. Virovitica, psihologinja Jadranka Puzak, održala je za korisnike/ce Dnevnog boravka Crvenog križa Virovitica predavanje na temu „Socijalno distancirani, a ipak socijalno uključeni“.

Predavanje je bilo namijenjeno osobama starije životne dobi koji su u rizičnoj skupini za trenutno najveću zdravstvenu opasnost koja vlada a to je koronavirus. Korisnici su iznijeli svoje aktivnosti kojima su se bavili za vrijeme trajanja najvećeg vrhunca virusa kada su bili gotovo u potpunosti isključeni socijalni kontakti izvan užeg obiteljskog kruga. Predavačica ih je upozorila da si već sada moraju napraviti plan aktivnosti za eventualni drugi val pandemije. Pri tome ne smiju paničariti i ne smiju se isključiti svi socijalni kontakti jer je čovjek ipak društveno biće i stoga jedino tako može preživjeti stresno razdoblje bez negativnih nuspojava koje mogu narušiti fizičko i duševno stanje.

Predavanje je održano u sklopu redovitog rada Dnevnog boravka Crvenog križa u Virovitici koji 13 godina djeluje u okviru Hrvatskog Crvenog Križa.