Dana 25. ožujka 2021. godine s početkom u 11 sati predstavnica  udruge S.O.S. Virovitica održala je za korisnike/ice Dnevnog boravka Crvenog križa Suhopolje predavanje na temu „Vrste ugovora i ugovorni odnosi“.

Tema predavanja bile su različite vrste ugovora i ugovornih odnosa s naglaskom na ugovore o doživotnom i dosmrtnom uzdržavanju. Stavljen je naglasak  na što obratiti posebnu  pažnju prije potpisivanja ovakve vrste ugovora. Korisnici/e Dnevnog boravka uglavnom su osobe treće životne dobi, a poznato je da se upravo njima često nude različite vrste ugovora, bez da im se dobro pojasni što taj ugovorni odnos podrazumijeva, te su učestale  obmane upravo te skupine. Zato je upravo toj ciljanoj skupini  potrebna ovakva vrsta predavanja  kako bi dobili više saznanja i bili informirani  i na taj način se zaštitile prije nego je šteta učinjena. Imati saznanja i informacije  o mogućim i zamkama u ugovaranju raznih oblika usluga  važno je kako bi bili posebno oprezni  prilikom prihvaćanja ponuda, koje često zvuče predobre da bi bile istinite.

Predavanje je održano u sklopu projekta „Mobilnost za samostalnost“ koji provodi Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica, a financiran je u sklopu ESF Operativnog  programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.