3 Udruga S.O.S. Virovitica održala je 07.09.2017. u prostorijama Udruženja klubova liječenih  alkoholičara Virovitica predavanje o važnosti potpisivanja raznih ugovora s naglaskom na  ugovore o dosmrtnom i doživotnom uzdržavanju koje je održala voditeljica pravnog  savjetovališta Udruge dipl. iur. Ines Hečimović.

44

Udruga S.O.S. Virovitica održala je 07.09.2017. u prostorijama Udruženja klubova liječenih  alkoholičara Virovitica predavanje o važnosti potpisivanja raznih ugovora s naglaskom na  ugovore o dosmrtnom i doživotnom uzdržavanju koje je održala voditeljica pravnog  savjetovališta Udruge dipl. iur. Ines Hečimović.

Ovim predavanjem nastojalo se ukazati sudionicima na što je važno obratiti pažnju pri ugovaranju i potpisivanju ugovora o dosmrtnom i doživotnom uzdržavanju isto kao i ugovora drugih vrsta kako bi se spriječio bilo koji oblik zlouporabe ugovora. Sudionici su obaviješteni i o mogućnosti dodatnog informiranja ponedjeljkom od 17.00 do 19.00 sati putem telefona na S.O.S. liniji ili osobnim dolaskom u okviru pravnog savjetovališta Udruge. Sve ove aktivnosti imaju za cilj smanjiti socijalnu isključenost osoba starije dobi i ukazati na važnost brige o starijim osobama te povećati razinu informiranosti, svijesti i znanja šire javnosti o dosmrtnom i doživotnom uzdržavanju.

Održano predavanje četvrto je u ciklusu predavanja koja se održavaju u sklopu projekta „Dobro je znati“ koji za opći cilj ima prevenciju socijalne isključenosti starijih osoba kroz povećanu informiranost o pravima i obvezama koje proizlaze iz ugovora o dosmrtnom i doživotnom uzdržavanju i smanjenje zlouporabe istih. Projekt provodi udruga S.O.S. Virovitica, a financira ga Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.