za web 1Predstavnice udruge S.O.S. Virovitica održale su 31.10.2017. dvije radionice na temu prevencije nasilja na Internetu u srednjoj školi Bartola Kašića Grubišno Polje.

za web 2Predstavnice udruge S.O.S. Virovitica održale su 31.10.2017. dvije radionice na temu prevencije nasilja na Internetu u srednjoj školi Bartola Kašića Grubišno Polje.

Učenici/e su upoznati s problemom nasilja preko Interneta te što sve ono obuhvaća. Tema je izazvala veliko zanimanje učenika/ca, jer iako je Internet medij dostupan svima i koristi se svakodnevno, mladi nisu u potpunosti svjesni opasnosti koje on može skrivati. Interaktivnim pristupom u predavanju učenici su imali priliku postavljenjem pitanja dobiti sve odgovore na nedoumice koje su imali o nasilju na Internetu te mjerama zaštite koje mogu i trebali bi poduzeti koristeći se Internetom.

Po završetku svake radionice učenici su na ispunjavanje dobili evaluacijski upitnik putem kojeg su se izjasnili o zanimljivosti odslušanog sadržaja. Rezultati upitnika ukazuju na činjenicu kako su učenici više nego zadovoljni odabranom temom i načinom prezentacije, te da će im naučena znanja biti korisna u budućnosti.