U sklopu projekta ”Tata mata od zanata”* kojeg provodi udruga S.O.S. Virovitica, 15.04.2021. godine putem Google Meet aplikacije s početkom u 17.00 sati održane su 2 radionice pod nazivom „ Emocionalna povezanost očeva s djecom“ i „ Zakonodavni okvir“ .

Prva tema radionice bila je kako očevi pomažu u razvoju djece te emocionalna povezanost očeva s djecom koju je održala profesorica psihologije Sandra Matošina Borbaš.  Radionica je organizirana s ciljem da se sudionicima pokaže koliko je bitno da očevi budu prisutni u djetetovu životu i odgoju već od prvog dana djetetova života te su slušatelji dobili smjernice kako biti dobar otac i roditelj.

Druga tema radionice govorila je o rodiljnim i roditeljskim dopustima po Zakonu o rodiljnim i roditeljskim potporama u Republici Hrvatskoj. Radionicu je održala Ines Hečimović, viša sudska savjetnica i stručna suradnica udruge. Osvrnula se na sva prava koja roditelj ima te kako ih stječe prilikom odlaska na rodiljni i roditeljski dopust te kako Republika Hrvatska stoji po tome pitanju naspram ostalih zemalja Europe.

Radionice su bile interaktivnog tipa te su svi  sudionici  iskazali  zadovoljstvo radionicama i predavačima.

 

 

 

*Projekt „Tata mata od zanata“ jednogodišnji je projekt  koji financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, a provodi ga udruga S.O.S. Virovitica. Cilj projekta je povećanje roditeljskih vještina očeva na području Virovitičko-podravske županije.