U sklopu projekta ”Tata mata od zanata”* kojeg provodi udruga S.O.S. Virovitica, 27.06.2020. godine u prostorijama Kabineta SRETNO DIJETE s početkom u 10.00 sati održane su dvije radionice pod nazivom „Babywearing“ i „Baby handling“.

Prva tema radionice bila je „Babywearing“ koju je održala savjetnica za nošenje beba Marina Juričić. Sudionici su se kroz radionicu upoznali prvo sa samim pojmom značenja Babywearinga  te načinima nošenja beba u različitim oblicima nosiljka kao što su marama, sling, mei tai i nosiljka s kopčom. Radionica je bila interaktivna te je svaki sudionik imao priliku isprobati određenu nosiljku sa vlastitim djetetom.

Druga tema radionice bila je „Baby handling“ koju je održala viša fizioterapeutkinja Mihaela Kuhner Grubić. Cilj ove radionice odnosio se na ispravno postupanje pri svim aktivnostima s djetetom – podizanje, spuštanje, previjanje,  hranjenje, držanje, nošenje i presvlačenje. Sudionicima su kroz cijelu radionicu demonstrirane aktivnosti  kako pravilno postupati sa djetetom što je izrazito važno za motorički i cjelokupni razvoj djeteta.

Svi sudionici  iskazali su  zadovoljstvo radionicama i predavačima.

 

 

*Projekt „Tata mata od zanata“ jednogodišnji je projekt  koji financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a provodi ga udruga S.O.S. Virovitica. Cilj projekta je povećanje roditeljskih vještina očeva na području Virovitičko-podravske županije.