Dana 16.12.2021. godine održana je završna konferencija projekta ”Zaželi” kojeg provodi udruga S.O.S. Virovitica u partnerstvu sa Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – područni ured Virovitica i Centrom za socijalnu skrb Virovitica.

Projekt ukupne vrijednosti 928.659,79 kn financiran je iz sredstava Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Upravljačko tijelo projekta je Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, a posredničko tijelo razine 2 je Hrvatski zavod za zapošljavanje – Ured za financiranje i ugovaranje projekata Europske Unije.

Cilj projekta bio je osnaživanje pripadnica ciljane skupine, žena u nepovoljnom položaju kroz zapošljavanje i edukaciju te poboljšanje kvalitete života i smanjenje socijalne isključenosti starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju.,

Pružanjem usluge pomoći u kući povećala se socijalna uključenost krajnjih korisnika-starijih i nemoćnih osoba i osoba u nepovoljnom položaju, što je trajno utjecalo na povećanje pozitivnog osjećaja brige i skrbi društva o ovim ranjivim skupinama.

Za zaposlene žene kroz projekt je bilo osigurano povećanje znanja i vještina kroz dodatno obrazovanje i osposobljavanje kako bi bile još konkurentnije na tržištu rada. U sklopu završne konferencije uručena su im uvjerenja o završenom programu osposobljavanja.

Projekt je trajao 18 mjeseci te je 10 žena bilo zaposleno u svrhu potpore i podrške za 60 starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju.