U sklopu projekta ”Tata mata od zanata”* kojeg provodi udruga S.O.S. Virovitica, 13.05.2021. godine putem Google Meet aplikacije s početkom u 17.00 sati održana je radionica pod nazivom “Zdravstvena skrb i njega djece” koju je održala pedijatrica Kornelija Koši – Šantić.

Tema radionice je bila zdravstvenoj skrbi djeteta od njegova rođenja pa sve do 3.godine života. Cilj radionice je bio da se sudionicima pokaže koliko je bitna zdravstvena skrb djeteta od samog dolaska na porod u rodilište i na šta se sve mora obratiti pozornost kako bi se dijete normalno razvijalo. Na samom kraju predavanja pedijatrica je ukazala na najučestalije strahove koji se javljaju kod roditelja te kako te strahove savladati i riješiti.

Radionica je bila interaktivna te su sudionici postavljali pitanja na koja je pedijatrica odgovorila te buduće i sadašnje roditelje riješila raznih nedoumica. Svi su sudionici iskazali zadovoljstvo radionicom i predavačicom.

 

*Projekt „Tata mata od zanata“ jednogodišnji je projekt  koji financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, a provodi ga udruga S.O.S. Virovitica. Cilj projekta je povećanje roditeljskih vještina očeva na području Virovitičko-podravske županije.