U sklopu projekta ”Tata mata od zanata”* kojeg provodi udruga S.O.S. Virovitica, 29.08.2020. godine u prostorijama Kabineta SRETNO DIJETE s početkom u 11.00 sati održana je radionica o važnosti zdrave prehrane djeteta koju je održala Nina Patačko, magistra nutricionizma.

Radionica je organizirana s ciljem da sudionicima pobliže predstavi sve o važnosti zdrave prehrane djeteta, od samog početka dohrane te prehranom tijekom odrastanja. Govorila je o prehrani i dijetama za dojenčad i djecu koja su alergičari te onoj djeci koja imaju poseban metabolički poremećaj.  Osvrnula se na to koliko je važno voditi računa o unosu zdravih namirnica kod dojenčadi i djece te koje posljedice mogu biti ako dijete ne unosi zdrave nutritivne namirnice u organizam.

Radionica je bila interaktivnog tipa te su sudionici postavljali pitanja kako bi riješili nedoumice koje imaju vezano uz prehranu vlastitog djeteta i tako unaprijedili svoja roditeljska znanja i vještine o pravilnoj ishrani djeteta.

Svi sudionici  iskazali su  zadovoljstvo radionicama i predavačima.

 

 

*Projekt „Tata mata od zanata“ jednogodišnji je projekt  koji financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a provodi ga udruga S.O.S. Virovitica. Cilj projekta je povećanje roditeljskih vještina očeva na području Virovitičko-podravske županije.