DSC_0766Radionica ”Volonterstvo u zajednici” u sklopu programa E- misija, održala se 28. 05. 2014. u prostoru Obiteljskog centra Virovitici.

DSC_0769

Radionica ”Volontersto u zajednici” u sklopu programa E- misija, održala se 28. 05. 2014. u prostoru Obiteljskog centra Virovitici.

Cilj radionice bio je potaknuti predstavnike organizacija civilnog društva i institucija lokalnih zajednica da u svoje aktivnosti uključuju što veći broj volontera kako bi ojačali kapacitete organizacija i poboljšali  kvalitetu usluga u zajednici.

Na radionici je sudjelovalo sedam sudionika iz organizacija civilnog društva te lokalnih institucija s ambicijom produbljivanja znanja i upoznavanjem s karakteristikama volonterstva. Voditelji i predavači radionice bile su djelatnice udruge IKS iz Petrinje, koje su obrađivanjem tema o Zakonu o volonterstvu, administrativnom managementu, analizi potreba organizacija za volonterima, opisu volonterskog programa i potvrdama o kompetencijama stečenima kroz volontiranje, sudionicima pobliže objasnile uvjete koje organizacije i institucije trebaju zadovoljiti i poštivati kako bi se volonterstvo moglo neometano realizirati i razvijati.

Program E-misija je dio cjelovitog Programa regionalnog razvoja civilnog društva i lokalnih zajednica u Republici Hrvatskoj kojeg zajednički provode : Centar za civilne inicijative, IKS-Udruga za promicanje informatike, kulture i suživota, Savez za pravedno društvo i S.O.S. –savjetovanje, osnaživanje, suradnja; u partnerstvu i uz financijsku podršku Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.