slika 1Radionica ”Strateško razmišljanje i planiranje” organizirana u sklopu programa e-misija*, održana je u prostorijama Centra za socijalnu skrb Virovitica 15.12.2015. godine, a vodile su je djelatnice Centra za civilne inicijative iz Zagreba.

slika 2Radionica ”Strateško razmišljanje i planiranje” organizirana u sklopu programa e-misija*, održana je u prostorijama Centra za socijalnu skrb Virovitica 15.12.2015. godine, a vodile su je djelatnice Centra za civilne inicijative iz Zagreba.

Svrha i namjera radionice bila je upoznati predstavnike/ce organizacija civilnog društva o potrebi planiranja programa i aktivnosti za dulje vremensko razdoblje kako bi bili što efikasniji i konkretniji u svome radu. Strateško planiranje kao proces koji omogućuje maksimalnu učinkovitost u pristupu određenoj problematici predstavlja nužnost u djelovanju svake organizacije te su ovom radionicom sudionici/e saznali/e metode i odrednice za izradu kvalitetnih strateških planova. Sudionici/e su uz važne čimbenike i faktore upoznali/e i što sve jedan plan treba sadržavati, kao i načine njegovog kreiranja.

Uputama i naputcima, predstavnicima/ama organizacija civilnog društva predočeni su i načini razmatranja i planiranja aktivnosti s ciljem kontinuiranog pružanja usluga na zadovoljavajućoj razini svojih korisnika. Interaktivna radionica poslužila je svim sudionicima/ama koji/e su nastojali/e saznati ili razjasniti nejasnoće vezane za izradu strateškog plana, ali su i putem sadržaja i primjera na radionici sudionicima/ama prezentirana rješenja za učinkovitije i djelotvornije organiziranje i planiranje rada samih organizacija.

*Program e-misija je dio cjelovitog Programa regionalnog razvoja civilnoga društva i lokalnih zajednica u Republici Hrvatskoj kojeg zajednički provode organizacije: Centar za civilne inicijative, IKS-Udruga za promicanje informatike, kulture i suživota, Savez za pravedno društvo i S.O.S. Virovitica u partnerstvu i uz financijsku podršku Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.