za web 1U prostorijama Hotela Dukat u Orahovici, 18.03.2016. godine održana je radionica za organizacije civilnog društva u sklopu projekta E-misija* pod nazivom ”Projekti kao odgovor na stvarne potrebe lokalne zajednice”, a vodila ju je djelatnica Centra za civilne inicijative iz Zagreba.

za web 2U prostorijama Hotela Dukat u Orahovici, 18.03.2016. godine održana je radionica za organizacije civilnog društva u sklopu projekta E-misija* pod nazivom ”Projekti kao odgovor na stvarne potrebe lokalne zajednice”, a vodila ju je djelatnica Centra za civilne inicijative iz Zagreba.

Cilj i namjera radionice bila je upoznati predstavnike/ce organizacija civilnog društva s područja Grada Orahovice i Virovitičko-podravske županije o elementima i tehnikama procjene i osmišljavanja projektnih prijedloga kojima bi se odgovorilo na stvarne potrebe ciljanih skupina. Organizacije civilnog društva uspješno provedenim aktivnostima, programima i  projektima direktno odgovaraju na probleme koji zahtijevaju rješenje te time postaju prepoznatljivi nositelji i pokretači promjena u društvu. Proširivanjem znanja sudionika/ca utjecalo se na učinkovitije identificiranje problema kao preduvjeta ostvarivanja kvalitetnijih rješenja za dobrobit i korist cjelokupne lokane zajednice.

Interaktivnim radom na radionici, sudionici su proširili svoja znanja o izvođenju procjene potreba na lokalitetu kako bi pokrenuli aktivnosti od koristi za lokalnu zajednicu kao i izrađivanju okvira za rad organizacija civilnog društva na terenu. Naglašena je važnost koju organizacije kao mobilizatori zajednice imaju te je stoga važno nastaviti primjenjivati djelotvorne metode uočavanja stvarnih potreba kako bi njihovim rješavanjem doprinijeli stvaranju povezanijih i uspješnijih lokalnih zajednica.

 

*E-misija je dio cjelovitog Programa regionalnog razvoja civilnog društva i lokalnih zajednica u Republici Hrvatskoj kojeg zajednički provode organizacije: Centar za civilne inicijative, IKS-Udruga za promicanje informatike, kulture i suživota, Savez za pravedno društvo i S.O.S. Virovitica u partnerstvu i uz financijsku podršku Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva