za web 1U Virovitici je 19.12.2014. godine održana radionica ”Priprema projektnih ideja za natječaj: Poboljšanje pristupa otvorenom tržištu rada osobama u nepovoljnom položaju” organizirana u sklopu programa E-misija.

za web 2U Virovitici je 19.12.2014. godine održana radionica ”Priprema projektnih ideja za natječaj: Poboljšanje pristupa otvorenom tržištu rada osobama u nepovoljnom položaju” organizirana u sklopu programa E-misija.

Cilj radionice je bio upoznati predstavnike organizacija civilnog društva i institucija lokalnih zajednica s uvjetima prijave na natječaj Europskog socijalnog fonda, natječajnom dokumentacijom, koracima u ispunjavanju obrazaca A i B, najčešćim pitanjima prijavitelja te s nekoliko uspješno provedenih projekata te unaprijediti praktična znanja i vještine potrebne za razvijanje uspješnih, relevantnih i izvedivih projektnih prijava.

Otvaranjem tržišta rada osobama u nepovoljnom položaju, prilika je svim dionicima da svojom participacijom i aktivnošću razvijaju programe u lokalnoj zajednici putem kvalitetno pripremljenih projekata kojima je cilj pridonijeti snažnijoj integraciji na tržištu rada skupinama osoba suočenih s posebnim teškoćama u pristupu zapošljavanja. Njihovim motiviranjem za sudjelovanje u programima obrazovanja, osposobljavanja i usavršavanja te programima osobnog razvoja, natječajem im se pokušava pružiti pomoći i podrška pri zapošljavanju. Program ” Poboljšanje pristupa otvorenom tržištu rada osobama u nepovoljnom položaju” nastoji podići razinu svijesti šire javnosti i stvoriti pozitivne stavove kod poslodavaca prilikom zapošljavanja osoba u nepovoljnom položaju.

 

Program e-misija je dio cjelovitog Programa regionalnog razvoja civilnoga društva i lokalnih zajednica u Republici Hrvatskoj kojeg zajednički provode organizacije: Centar za civilne inicijative, IKS-Udruga za promicanje informatike, kulture i suživota, Savez za pravedno društvo i S.O.S. Virovitica u partnerstvu i uz financijsku podršku Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.