za web 1U Virovitici je 12.10.2017. godine održana radionica pod nazivom „Koraci u pripremi i provođenju crowdfunding kampanje za udruge“. Radionicu je organizirao Centar za civilne inicijative iz Zagreba u sklopu programa E-misija.

za web 2U Virovitici je 12.10.2017. godine održana radionica pod nazivom „Koraci u pripremi i provođenju crowdfunding kampanje za udruge“. Radionicu je organizirao Centar za civilne inicijative iz Zagreba u sklopu programa E-misija.

Poludnevna radionica bila je podijeljena u dva dijela. U prvom dijelu predstavljena je crowdfunding platforma „Čini pravu stvar“ te primjeri uspješnih projekata koji su prikupljali sredstva putem te platforme. Također, predstavljena je crowdfunding kampanja iz naše lokalne zajednice, koju su pokrenuli i uspješno proveli predstavnici/e Udruge za osobe s intelektualnim teškoćama Jaglac iz Orahovice. Oni su kampanjom „Vježbaj smjelo da razviješ duh i tijelo“ uspješno prikupili sredstva za nabavu sprava za vježbanje za osobe s invaliditetom.

U drugom dijelu radionice sudionici/e su naučili koji su sve potrebni koraci za pripremu i uspješnu provedbu crowdfuning kampanje,  a na samome kraju sudionici/e su kroz rad u grupama razvijali svoje potencijalne kampanje.

Ova tema izazvala je velik interes predstavnika/ca udruga i institucija iz lokalne zajednice pa se na radionici okupilo 30-ak osoba željnih učiti o alternativnim modelima financiranja svojih aktivnosti.