web2

U Virovitici je 26.11.2014.godine održana radionica “Kako se udruge snalaze u socijalnom poduzetništvu” organizirana u sklopu programa E-misija.web1

 

U Virovitici je 26.11.2014.godine održana radionica “Kako se udruge snalaze u socijalnom poduzetništvu” organizirana u sklopu programa E-misija.

Cilj radionice bio je upoznati predstavnike organizacija civilnog društva i institucija lokalnih zajednica s osnovnim pojmovima vezanima uz socijalno poduzetništvo, zakonskim okvirom za pokretanje socijalnog poduzetništva te osnovama pokretanja profitnih projekata za organizacije civilnoga društva i lokalnih institucija u zajednici.

Socijalno odnosno društveno poduzetništvo prilika je aktivnim građanima da svojim idejama te inovativnim i kreativnim modelima dovedu do društvenih promjena. Partnerstvom, suradnjom, motivacijom i uključivanjem pojedinaca u raznolike oblike socijalnog poduzetništva, potencijal je unaprjeđenja ponude, usluga i potreba koje su u zajednici neadekvatne i nezadovoljavajuće. Na radionici su predstavljeni i uspješni promjeri realiziranih projekata temeljenih na socijalnom poduzetništvu koji su također i primjer samoodrživih i samo financirajućih modela u sklopu kojih se udruge ili zadruge mogu bez financijske bojazni posvetiti svojim djelatnostima.

Radionica je organizirana u sklopu programa E-misija. Program E-misija je dio cjelovitog Programa regionalnog razvoja civilnog društva i lokalnih zajednica u Republici Hrvatskoj kojeg zajednički provode: Centar za civilne inicijative, IKS-Udruga za promicanje informatike, kulture i suživota, Savez za pravedno društvo i S.O.S. –savjetovanje, osnaživanje, suradnja; u partnerstvu i uz financijsku podršku Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.