U sklopu projekta koji Udruga S.O.S. Virovitica u partnerstvu s Klubom mladih Virovitica, provodi pod nazivom „Iskoristi svoje potencijale!“* 20.10.2020.godine održana je online edukaciju za mlade na temu „Mladi i politika“.

Edukaciju je održao Nikica Torbica, predstavnik Volonterskog centra Osijek.

Cilj ove edukacije je da mladi povećaju svoja znanja za aktivno uključivanje u život lokalne zajednice, da ojačaju svoje kapacitete kroz neformalni oblik obrazovanja te da se stvori poticajno okruženje za uključivanje u politički život lokalne zajednice u kojoj žive.

Neke od tema koje su obrađene na online edukaciji su: Što je politika te koja su njezina lica, građani u politici – demokracija, populizam, građanski odgoj i obrazovanje i kako da mladi zagovaraju bolju politiku.

Sudionici edukacije bili su predstavnici udruga mladih, predstavnici Savjeta mladih Virovitičko-podravske županije i Grada Virovitice , te mladi koji još nisu uključeni u nijedan oblik organizacije mladih. Edukacija je bila interaktivna te su svi sudionici iskazali zadovoljstvo temom i predavačem.

*Projekt „Iskoristi svoje potencijale!“ jednogodišnji je projekt  koji financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, a provodi ga udruga S.O.S. Virovitica u partnerstvu sa Klubom mladih Virovitica. Cilj projekta je poticanje mladih na području Virovitičko-podravske županije za preuzimanje uloge aktivnog građanina u rješavanju pojedinih društvenih problema.