U četvrtak, 25.studenog, ispred Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica, udruga S.O.S Virovitica održala je javnu akciju  u sklopu projekta „ Podrška je važna“.

Javna akcija dio je aktivnosti projekta „Podrška je važna“ financiranog od Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Partneri na projektu je Centar za socijalnu skrb Virovitica.

Cilj javne akcije bilo je senzibiliziranje i informiranje javnosti o problematici obiteljskog nasilja i nasilja nad ženama. Tijekom javne akcije građani/ke mogli/e su dobiti informacije o uslugama koje Udruga pruža u sklopu projekta te su navedeni na uočavanja nasilja kao društvenog problema, nikako kao individualnog problema. Podijeljeni su informativni i promotivni materijali.

Važno je kontinuirano raditi na senzibilizaciji građana kako bi osvijestili da za niti jedno nasilje nikad i ni u kojem slučaju nema opravdanja. Naša je građanska odgovornost prijaviti nasilje za koje znamo da se događa. Posebno je važno raditi na izgradnji stavova  mladih o neprihvatljivosti nasilničkog ponašanja bez obzira u  kojem obliku ili segmentu društva se ono događalo.

Za sve informacije obratite nam  se s povjerenjem, svakim radnim danom  od 08 do 16 sati na telefon 033 721 500 ili mail: sos.vt@email.t-com.hr

.