U srijedu, 22. rujna, ispred Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica, udruga S.O.S Virovitica održala je javnu akciju  u sklopu projekta „Nisi sama! – savjetovalište za žrtve obiteljskog nasilja“.

Cilj obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama je senzibiliziranje šire javnosti o problematici nasilja nad ženama. Tijekom javne akcije građani/ke mogli/e su dobiti informacije o prevenciji i suzbijanju nasilja nad ženama, dostupnoj pomoći i podršci za žrtve nasilja.

Važno je otkloniti stigmu da je nasilje u obitelji i među bračnim partnerima njihova privatna stvar. Nasilje u obitelj je ozbiljan društveni problem te ljubav nikako ne uključuje nasilje.

Javna akcija organizira se u sklopu projekta ”Nisi sama! – savjetovalište za žrtve obiteljskog nasilja” kojeg provodi udruga S.O.S. Virovitica u partnerstvu s  Udrugom osoba s invaliditetom Virovitica, a financira ga Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Za sve informacije obratite nam  se s povjerenjem, svakim radnim danom  od 08 do 16 sati na telefon 033 721 500 ili mail: sos.vt@email.t-com.hr.