U četvrtak , 24. lipnja 2021. godine, u vremenu od 9;30 do 10;30 sati  u Đurđevcu udruga S.O.S. Virovitica  zajedno sa udrugom HERA Križevci održale su javnu akciju u sklopu programa Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela.

Javna akcija je dio aktivnosti projekta “Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela” financiranog od strane Ministarstva pravosuđa RH. Nositeljica programa je Ženska soba – Centar za seksualna prava.

 

„Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela“ pružaju žrtvama i svjedocima:

  1. emocionalnu i praktičnu podršku
  2. tehničke i praktične informacije te informacije o pravima
  3. psihosocijalnu i savjetodavnu pomoć (u prostorijama organizacije ili drugom prikladnom mjestu) žrtvama koje su prijavile kazneno djelo ili prekršaj kao i onima koje nisu prijavili
  4. pratnju na sud i dežurstvo na info pultovima koji su postavljeni u prostorijama sudova
  5. pratnja žrtve prilikom sudjelovanja u radnjama nadležnih institucija (policija, državno odvjetništvo, centri za socijalnu skrb i druge institucije) u mjestu sjedišta udruge kao i na terenu izvan sjedišta udruge tijekom radnog vremena institucija
  6. telefonsko savjetovanje od ponedjeljka do petka od 8 sati do 16 sati

 

Ukoliko ste žrtva ili svjedok u kaznenom postupku i ne znate koja su vaša prava, kako izgleda suđenje, trebate pravnu ili psihosocijalnu podršku obratite nam se sa povjerenjem. svakim radnim danom od 08 do 16 sati na telefon 033 721 500 ili mail: sos.vt@email.t-com.hr.