U sklopu projekta ”Reci NE nasilju”* koji provodi udruga S.O.S. Virovitica u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb Virovitica 27.05.2020. godine u Suhopolju održana je ”Edukacija o rješavanju profesionalnog stresa i nošenja s kriznim situacijama”. Edukacija je bila namijenjena za predstavnike/ce centara za socijalnu skrb Virovitičko-podravske županije.

Profesorica Jadranka Puzak, psihologinja s dugodišnjim iskustvom rada govorila je o rješavanju profesionalnog stresa i njegovoj prevenciji. Istaknula je koliko je važna  samopomoć i kako bi svatko od nas trebao raditi na pronalasku rješenja u smanjivanju profesionalnog stresa koji se reflektira u život i nakon radnog vremena.

Sandra Matošina Borbaš, univ.spec.prof.psihologije,  psihologinja Centra za socijalnu skrb Virovitica održala je predavanje na temu ”Nošenje s kriznim situacijama”. Govorila je o otpornosti, sekundarnoj traumatizaciji, krizi i instant reakcijama na krize. Psihologinja se osvrnula na trenutnu situaciju s Covidom-19 koja je najbolji primjer kako se ljudska ponašanja mijenjaju s dolaskom kriznih situacija.

Sudionici edukacije imali su prilike povećati svoja znanja i vještine u rješavanju profesionalnog  stresa i nošenju u kriznim situacijama.

*Projekt ”Reci NE nasilju” financiran je od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i ima za cilj doprinijeti smanjenju obiteljskog nasilja i nasilja nad ženama u Virovitičko-podravskoj županiji.