Dana, 09. prosinca 2021. godine održali smo 4. online radionicu pod nazivom “Mentalno zdravlje”  u  sklopu projekta “Odgovoran, ponosan i zadovoljan roditelj = Sretna obitelj” kojeg provodi udruga S.O.S. Virovitica. Radionicu je vodila  Nives Ivoš, magistra psihologije.

Trudnoća i nadolazeća majčinska uloga za žene predstavljaju period velikih promjena i prilagodbe, i mentalne i fizičke. Često je taj period „drugo stanje“, obilježeno sanjarenjem o djetetu, pozitivnim željama i nadama, brigom i potporom bliske okoline. Ipak, nije neuobičajeno da se u periodu trudnoće i neposredno nakon poroda kod žene jave poteškoće u obliku sniženog raspoloženja, zabrinutosti, anksioznosti, opsesivno-kompulzivnih simptoma, pa čak i psihoze.

Projekt „Odgovoran, ponosan i zadovoljan roditelj = Sretna obitelj“ jednogodišnji je projekt  kojeg financira Središnji državni ured za demografiju i mlad , a provodi ga udruga S.O.S. Virovitica. Cilj projekta je unaprijediti roditeljske kompetencije  sadašnjih i budućih roditelja u Virovitičko-podravskoj županiji kroz edukaciju, podršku i  osnaživanje u razumijevanju roditeljskih uloga.