Dana 03. svibnja 2022. godine održali smo posljednju, 12. online radionicu u sklopu projekta “Odgovoran, ponosan i zadovoljan roditelj = Sretna obitelj” putem platforme Google meet. Predavanje je obuhvatilo sve bitne informacije iz proteklih predavanja a tema je bila “Sretan roditelj je dobar roditelj”. 

Rođenje djeteta donosi brojne promjene u životu odraslog čovjeka i postavlja pred njega brojne zahtjeve u ostvarivanju nove uloge koja zahtijeva niz promjena u odnosu prema sebi i drugima.

Doživljaj roditeljstva odnosi se na subjektivnu roditeljsku procjenu vlastite uspješnosti u ispunjavanju društveno zadanih normi roditeljstva te zadovoljstvo koje pojedinci doživljavaju u roditeljskoj ulozi.

Svaki roditelj čini za svoje dijete najbolje što zna i može u određenom trenutku trudeći se biti što bolji roditelj. Možda bi nam tako bilo lakše, ali recepti za odgoj ne postoje. Svatko dijete je jedinstveno i zahtijeva jedinstven pristup. Odgoj je proces, stoga očekujete dane s manje i dane s više strpljenja, dane kada ćete griješiti i dane kada ćete biti ponosni sami na sebe.

Sretan roditelj je onaj koji dobro zna da se život sastoji od dobrih i loših trenutaka i da zakon života nikoga ne zaobilazi i takvi roditelji imaju samopoštovanja i samopouzdanja, imaju smisla za humor i uglavnom su usmjereni na druge.

 

 

Radionicu je vodila Nives Ivoš, mag.psych.

*Projekt „Odgovoran, ponosan i zadovoljan roditelj = Sretna obitelj“ jednogodišnji je projekt  kojeg financira Središnji državni ured za demografiju i mlad , a provodi ga udruga S.O.S. Virovitica. Cilj projekta je unaprijediti roditeljske kompetencije  sadašnjih i budućih roditelja u Virovitičko-podravskoj županiji kroz edukaciju, podršku i  osnaživanje u razumijevanju roditeljskih uloga