U sklopu projekta “Zajedno protiv nasilja – savjetovalište za žrtve obiteljskog nasilja” održali smo trodnevni treninga za članove/ice Županijskog tima za prevenciju nasilja nad ženama i nasilja u obitelji te drugih stručnih osoba koje rade sa žrtvama obiteljskog nasilja u suradnji sa udrugom HERA Križevci. Trodnevni trening održao se u termama Tuhelj od 2. lipnja do 4. lipnja 2022. godine.

Prvi dan treninga odnosio se na uloge županijskih timova u sustavu podrške žrtvama obiteljskog nasilja, važnosti stambenog zbrinjavanja, na pojedinačnu procjenu potreba žrtve te analizu zakonodavstva u odnosu na žrtvu.

Drugi dan smo radili na psihološkim aspektima rada sa žrtvama obiteljskog nasilja i ženama žrtvama nasilja, važnost međuresorne suradnje te je na kraju održana radionica na kojoj smo iznosili potrebe svih dionika u sustavu pomoći i podrške žrtvama.

Fokus  trećeg dana, ujedno i zadnjeg dana, je bio na preporukama u svrhu razvoja sustava podrške žrtvama i na preporukama za rad županijskih timova.

Trening je dio projekta “Zajedno protiv nasilja – savjetovalište za žrtve obiteljskog nasilja” kojeg S.O.S. Virovitica  provodi u partnerstvu sa udrugom Pričalica uz financijsku podršku Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.