za web 2U sklopu projekta ”I will – I know – I can!” 30.09.2014. u Višnjici je održan follow up sastanak, organiziran od udruge S. O. S. Virovitica u suradnji s Udrugom osoba s invaliditetom Slatina, čime je nastavljena zajednička suradnja na projektu ”I will – I know – I can”. Nositelj projekta je udruga S.O.S. Virovitica, dok je Udruga osoba s invaliditetom Slatina partnerska organizacija na projektu koji je financijski podržan od Europske unije u sklopu Europskog instrumenta za demokraciju i ljudska prava (EIDHR) i sufinanciran od strane Vladinog ureda za udruge.

za web 1U sklopu projekta ”I will – I know – I can!” 30.09.2014. u Višnjici je održan follow up sastanak, organiziran od udruge S. O. S. Virovitica u suradnji s Udrugom osoba s invaliditetom Slatina, čime je nastavljena zajednička suradnja na projektu ”I will – I know – I can”. Nositelj projekta je udruga S.O.S. Virovitica, dok je Udruga osoba s invaliditetom Slatina partnerska organizacija na projektu koji je financijski podržan od Europske unije u sklopu Europskog instrumenta za demokraciju i ljudska prava (EIDHR) i sufinanciran od strane Vladinog ureda za udruge.

Na sastanku su kroz pregled projekta prikazani ostvareni rezultati i dostignuća ostvareni u prethodnih 16 mjeseci provedbe projekta. Aktivnostima u projektu ”I will – I know – I can!” koje su uključivale razne radionice, predavanja, seminare i javne akcije nastojalo se upoznati sa specifičnostima osoba s invaliditetom, smanjiti diskriminaciju i marginalizaciju osoba s invaliditetom i žena žrtava nasilja s invaliditetom u svakodnevnom kontaktu s predstavnicima/ama institucija te poboljšati međusobnu suradnju boljim umrežavanjem predstavnika/ca OCD-a i institucija. Posebno važno za projekt bilo je upoznavanje svih dionika i šire javnosti s problemima osoba s invaliditetom i ženama žrtvama nasilja s invaliditetom putem medijske kampanje te priručnika u kojem su obuhvaćene teme komunikacijskih vještina, principi rada na SOS liniji, tehnika nošenja sa stresom i zakonska regulativa vezana uz problematiku nasilja.

Sastanku je prisustvovalo četrdesetak članova/ica organizacija osoba s invaliditetom i organizacija koje rade s osobama s invaliditetom, predstavnika policije, sudstva, Centra za socijalnu skrb i  Obiteljskog centra i državnog odvjetništva. Predstavnici/ce institucija i OCD-a koji se svakodnevno u svom radu bave problematikom osoba s invaliditetom istaknuli su korisnost, ali i važnost nastavljanja širenja znanja, razmjene iskustava i međusobne suradnje koja se ovim projektom uspješno realizirala.

Projekt je pokazatelj nužne simbioze institucija i OCD-a u rješavanju problematike koja zajedničkim snagama može polučiti toliko željene promjene.

Premda se projekt ”I will – I know – I can!” bliži svome kraju, dosadašnji rezultati pokazatelj su uspješnog ostvarenja ciljeva projekta koji je svojim aktivnostima doprinio prepoznavanju problematike osoba s invaliditetom i žena s invaliditetom žrtvama nasilja.