28. kolovoza u Domu oružanih snaga u Virovitici održan je četvrti  Dan udruga Virovitičko-podravske županije. Manifestacija se tradicionalno održava u sklopu obilježavanja dana županije. Organizatori ovogodišnje manifestacije su županija Virovitičko-podravska i  udruga S.O.S. telefon.

Na ovogodišnjoj manifestaciji okupilo se 37 udruga s područja Virovitičko-podravske županije, kao i  gostujuće udruge  Portal Alfa iz Belišća, P.G.D.I. iz Belog Manastira i Ženska soba iz Zagreba. Udruge su prikazom svojih materijala i radova prezentirale svoje aktivnosti zainteresiranim posjetiteljima. Razmijenjena su iskustva između udruga i sklopljena nova poznanstva i uspostavljena potencijalna suradnja. Osim u prikazu  raznolikosti rada  udruga s prostora Virovitičko-podravske županije, posjetitelji su imali priliku vidjeti nastupe nekih udruga u sklopu kulturno-umjetničkog programa koji je uslijedio nakon svečanog otvaranja Dana udruga. Novost u programu ovogodišnjeg Dana udruga bila je organizirana projekcija filmova udruga Virovitičko-podravske županije. Na taj način omogućen je udrugama još jedan način da predstave svoj rad.

I ove godine  birao se najbolji uređeni izložbeni prostor – štand. U izboru su sudjelovali svi sudionici manifestacije a priznanje za najbolje uređen štand dobila je Udruga žena Kladare. Sponzor nagrade za najbolje uređeni štand bio je Grafoprojekt iz Virovitice. Priznanje Udruzi žena Kladare, kao i zahvalnice za sve sudionike manifestacije uručio je župan Tomislav Tolušić nakon što je svečano otvorio Dan udruga 2010.

no images were found